Uitvoering

De grote uitvoering is een begrip onder (oud)leerlingen en bekenden van Balltschool De Dansacker in Pijnacker en (wijde) omgeving. Een verhalend kinderballet waaraan alle leerlingen van de balletschool aan mee doen. Een verhaal dat verteld wordt middels (ballet)dansen.

Niet alleen klassiek, ook de groepen (kinder)hiphop, jazz, modern, dancemix en streetdance doen mee aan de uitvoering. Zelfs de jongste kinderen zullen in het weekend van 8 & 9 juni 2013 voor het eerst op het toneel staan.

Voor al deze leerlingen wordt een kostuum gemaakt, passend bij de rol die ze dansen. Hulpouders zijn onder de bezielende leiding van juf Wil druk bezig met het maken van de kostuums, de hulpvaders zijn inmiddels gestart met het bouwen van de decors voor op het toneel en de juffen zijn opzoek naar de juiste muziek.

Maskerademaar

Na lang wachten, grote repetities en het oefenen van de dansen in de les was het dan eindelijk zover. Alle vier de voorstellingen, waarvoor de kinderen heel hard geoefend hebben, de hulpouders weer de nodige atelier-uren er op hebben zitten, Tanja geen baljurk meer kan zien en dat onder de bezielende leiding van juf Wil die het afgelopen half jaar nauwelijks haar bed heeft gezien, zijn gedanst.

Iedereen is het er over eens dat de voorstelling ‘Maskerademaar’ méér dan prachtig was.
Van klein tot groot heeft kunnen schitteren op het toneel, in een echt theater. Een ervaring die niemand deze kinderen meer af kan pakken. In een bijzonder harmonieuze sfeer gingen de kinderen, als vanouds, met elkaar om achter het toneel. Groot en klein hielp elkaar, de sfeer was heel goed en prettig.

Wat op het toneel niet te zien was, was hoe alle kinderen samen op een groot scherm, ademloos, naar de voorstelling keken, wachtend tot ze zelf aan de beurt waren. De kostuumwisselingen van kinderen die meerdere dansen deden in de coulissen. De hulmoeder(s) die alle kinderen voorzagen van nette knotten voor op het toneel. De meters tape die de oudste meiden hebben gebruikt voor hun voeten tenen in de spitzen. De jongere kinderen die alle dansen (na)deden. En de tranen van ontroering bij iedereen, zowel in de zaal, als achter het toneel. 

Bekijk ook de recensie in De Telstar.

DVD Maskerademaar

Maskerademaar gemist of wilt u de voorstelling misschien gewoon nog een keer zien? Of een leuke herinnering van uw (klein)kind die de beste dans ooit gedanst heeft? Bestel dan de DVD!