Modern Jazz

Modern jazz is een dynamische en expressieve dansvorm die tot leven komt door het samengaan van verschillende dansstijlen.
  • slide

Modern jazz combineert strakke, technische bewegingen uit klassiek ballet met de vrije en improviserende stijl van jazzdans. Deze dansvorm is ontstaan in de vroege 20e eeuw en heeft in de loop der jaren veel populariteit gewonnen.

Modern jazz kenmerkt zich door zijn energieke en ritmische bewegingen die zich vaak snel en vloeiend opvolgen. Dansers gebruiken hun hele lichaam om emoties en verhalen uit te drukken. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar vereist ook een sterke emotionele connectie tussen danser en publiek. De muziekkeuze voor modern jazz varieert van klassiek tot hedendaagse popmuziek. Het tempo en de ritmiek van de muziek beïnvloeden de expressie en de bewegingsstijl van de danser. De choreografieën in modern jazz zijn vaak creatief en innovatief. Dansers worden gestimuleerd om hun eigen stem te vinden en hun persoonlijke creativiteit naar voren te brengen. Improvisatie speelt ook een belangrijke rol in modern jazz, waarbij dansers de vrijheid hebben om hun eigen bewegingen en stijl toe te voegen.

Modern jazz is een dansvorm die een perfecte mix biedt van techniek, kracht, expressie en creativiteit. Het blijft evolueren en vernieuwen en is een belangrijke en geliefde dansstijl in de moderne danswereld.

Ben je klaar om je dansskills naar een hoger niveau te tillen?

Ontdek je innerlijke ritme en laat je meeslepen door de magie van modern jazz!

Praktische info

Lestijden Zie lesrooster
Docenten Sandra
Contributie Zie contributie
Kleding Zie kledingvoorschrift

 

Meteen inschrijven?

Echt wat voor jou? Weet je het al zeker en wil je zo snel mogelijk beginnen?