Historie

Het ontstaan van De Dansacker.

In 1983 startte Wil Knopper met enkele lessen klassiek ballet per week nadat Wil op de basisschool van haar oudste dochter had geholpen met de kerstvoorstelling. Ouders waren bijzonder onder de indruk van wat Wil had neergezet en de kinderen waren dolenthousiast. Dit vroeg om een structurele les. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend vonden steeds meer kinderen hun weg naar De Dansacker. Door de jaren heen groeide het aantal leerlingen en daarmee ook het aantal lessen. De school groeide, verhuisde naar een grotere eigen ruimte, groeide nog meer en huurde er extra dansruimte bij. De in de basis klassiek balletschool ging zich ook meer richten op andere dansvormen zoals jazz-ballet en later kwam daar ook moderne dans bij en hiphop.

“Het aanbieden van de kunst van ballet aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen is altijd mijn passie geweest. Mijn moeder stuurde me naar ballet als jong meisje om me te leren rechterop te lopen, ballet zou me dat wel bijbrengen. Zou zij al geweten hebben dat het me door de jaren heen nog veel meer zou brengen? Had zij kunnen bedenken dat ik in het jaar 2023 het 40-jarig bestaan heb gevierd van De Dansacker?

Het overbrengen van het plezier dat dans je brengen kan, de wereld even vergeten, focus en concentratie ontwikkelen en daarnaast op hoog niveau en kwalitatief hoogwaardig balletonderwijs aanbieden heb ik met enorm veel liefde en plezier gedaan. Door de jaren heen heb ik heel veel leerlingen les mogen geven. Inmiddels geef ik nog les aan tweede en soms zelfs wel derde generatie leerlingen en/of hun ouders.

De passie en liefde voor ballet en dans zijn niet verdwenen en zal ik altijd houden. Ik ben ontzettend gezegend geweest dat ik 40 jaar van mijn leven dagelijks dat heb mogen doen waar ik blij van werd en dat me energie gaf. De laatste 10 jaar ben ik hierin meer en meer ondersteund door mijn dochter Annouke. In eerste instantie als docente voor peuterdans, kleuterdans en de kinderlessen klassiek ballet. Na een (langdurige) blessure is Annouke zich gaan richten op het management van De Dansacker. Zij heeft zich op achter de schermen ontwikkeld tot een onderneemster met een gelijkwaardige passie en liefde voor dans en ondernemen.” - Wil Knopper - van Duuren

De laatste 15 jaar is De Dansacker steeds meer uitgegroeid en hebben we ook het lesaanbod uitgebreid. Voor iedereen met een passie voor dans is er een dansvorm te vinden om zich in te kunnen ontwikkelen. Ons docententeam is uitgegroeid van twee naar drie naar meer dan 12 docenten. Allemaal talentvolle mensen die samen met elkaar iedere week de magie van dans delen met onze leerlingen.

In 2023 heeft Annouke De Dansacker overgenomen van Wil. Zij zet stap voor stap in op modernisering en het uitbreiden van de lesmogelijkheden bij De Dansacker. Tevens is er voor haar de grote uitdaging van het vinden van een nieuwe locatie voor De Dansacker. Hoewel niet altijd zichtbaar op de voorgrond wordt hier achter de schermen heel hard aan gewerkt door haar.

Adres

De Dansacker
Industrieweg 9
2641 RM  Pijnacker

Bank

IBAN: NL78KNAB0607634243
BIC: KNABNL2H

Overige

KvK: 89142780
BTW: NL.004696432.B32