Onze visie

Het is het vleugje magie dat wordt toegevoegd voor, tijdens en na de lessen wat De Dansacker zo bijzonder maakt.

In 1983 is De Dansacker opgericht, toen met enkele uurtjes ballet per week. Inmiddels is de dansschool uitgegroeid tot een plek vol magie waar op hoog niveau gedanst wordt in verschillende dansdisciplines. Wat er in al die jaren onveranderd is gebleven is dat De Dansacker een plek is waar magie plaats vindt.

Magie

Magie is een plek hebben waar een kind lekker zijn of haar energie kwijt kan en blij van wordt. Vriendinnen die dezelfde passie delen als jij. Samen delen en samen trainen. Samen die headspin leren, een vierdubbele pirouette draaien of die kick ball change in je benen krijgen. Magie is een spreekbeurt houden op school over jouw favoriete dansvorm en daarbij een paar (oude) spitzen mee mogen nemen van je dansjuf. Graag vertellen aan jouw dansjuf of meester wat je hebt gedaan die dag op school. Jouw dansjuf die hiphopmove laten zien die je vorige week zo lastig vond, thuis hebt geoefend en nu kan. Magie is daar waar je rustig je huiswerk kan maken en waar altijd iemand voor je is. Het is weten dat er een plek is waar je naar toe kan gaan als het even niet zo lekker gaat thuis of met jezelf. Soms om te praten of te luisteren, andere keren alleen om te zijn en niet alleen te zijn. Magie in (leren) dansen en ook magie in het bieden van een plek voor iedereen die voor korte of langere tijd een veilige plek nodig heeft. Het is het vleugje magie dat wordt toegevoegd voor, tijdens en na de lessen wat De Dansacker zo bijzonder maakt.

Veilige omgeving

Bij dansschool De Dansacker geloven we in het creëren van een open en veilige omgeving waar iedereen zich welkom voelt. We streven naar een hoog niveau van dansen, maar ook naar saamhorigheid en een gevoel van saamhorigheid onder onze leerlingen. Wij zijn een vernieuwende dansschool die constant streeft naar kwaliteit in ons lesaanbod en de manier waarop we onze lessen geven. Bij De Dansacker is dansen meer dan alleen maar bewegen op muziek, het is een manier om liefde voor dans te delen, samen te werken en energie te delen. We bieden ruimte voor iedereen, of je nu een beginner bent of een gevorderde danser. Bij ons is er altijd plaats voor iedereen die passie heeft voor dans. Onze dansschool ademt goede energie en gezelligheid, terwijl wij professioneel te werk gaan en elke les met passie verzorgen. Inclusief dansen is waar wij voor gaan. Gewoon als het kan, Uniek als het moet óf op verzoek. Waar het kan dansen kinderen, jongeren en ouderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking mee in de reguliere lessen. In sommige gevallen geven ouders zelf aan dat het prettiger is voor hun kind om mee te dansen in een Uniek Dansen groep. Ook deze mogelijkheid bieden wij. Samen met de ouders en leerlingen kijken we naar de best passende plek om de magie van dans te kunnen delen met elkaar.

Bij De Dansacker geloven we dat dansen verbindt en mensen samenbrengt. Onze visie is dan ook om een plek te creëren waar mensen niet alleen komen om te dansen, maar ook om liefde en passie te delen, samen te werken en te groeien. Boven alles willen wij een dansschool zijn die meer biedt dan alleen maar danslessen. Wij zijn een gemeenschap van dansliefhebbers die streven naar kwaliteit, vernieuwing en vooral veel plezier en gezelligheid.

Dans is een belangrijke vorm van expressie. Daar waar woorden tekortschieten is er dans om jezelf te (leren) uiten en emoties te tonen. In dans schuilt magie voor iedereen. We zijn er trots op als team om te zien hoe onze leerlingen en docenten zich ontwikkelen en groeien op zowel persoonlijk – als op dansgebied.

De Dansacker biedt een magische plek aan jong(er) en oud(er) opdat zij de magie van dans mogen ervaren en door kunnen geven aan toekomstige generaties. Laat De Dansacker nog heel lang een magische dansplek blijven, want waar gedanst wordt gebeuren bijzondere dingen en vindt magie plaats.

Adres

De Dansacker
Industrieweg 9
2641 RM  Pijnacker

Bank

IBAN: NL78KNAB0607634243
BIC: KNABNL2H

Overige

KvK: 89142780
BTW: NL.004696432.B32