Spitzen

Het dansen op spitzen vereist jarenlange training, kracht, flexibiliteit en een goede techniek.
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Het dansen op spitzen is een techniek die vooral wordt toegepast in het klassieke ballet. Spitzen worden ook wel pointe shoes genoemd en zijn speciaal ontworpen schoenen met een hard vlak aan de voorkant. Dit harde vlakje stelt ballerina's in staat om op hun tenen te staan en gracieus over het podium te dansen. Zo wordt de illusie gewekt dat ze zweven.

Het dansen op spitzen vereist jarenlange training, kracht, flexibiliteit en een goede techniek. Ballerina's moeten sterke en goed ontwikkelde voeten hebben om het gewicht en de druk te kunnen dragen. Voordat een danseres begint met dansen op spitzen, moet zij ervoor zorgen dat haar voeten de juiste kracht en stabiliteit hebben ontwikkeld en uitgegroeid zijn.
Het dansen op spitzen brengt een gevoel van lichtheid en sierlijkheid met zich mee. Het geeft ballerina's de mogelijkheid om méér uitdrukking te geven aan hun bewegingen en een hoger niveau van virtuositeit te bereiken. Het zorgt voor een magisch effect op het podium en laat het publiek verrukt achter. Om blessures te voorkomen is een goede begeleiding en ondersteuning van een professionele balletdocent cruciaal om veilig en succesvol te kunnen dansen op spitzen.

Het dansen op spitzen is een prachtige techniek die ballerina's in staat stelt om hun kunst tot het uiterste te brengen. Het vergt toewijding, doorzettingsvermogen en een liefde voor het ballet, maar de beloning is een betoverend schouwspel dat het hart van het publiek raakt.

Ben je klaar om je dansskills naar een hoger niveau te tillen?

De droom van bijna iedere ballerina is het ervaren van de magie als je op spitzen danst.

Praktische info

Lestijden Zie lesrooster
Docenten Wil
Contributie Zie contributie
Kleding Zie kledingvoorschrift

 

Meteen inschrijven?

Echt wat voor jou? Weet je het al zeker en wil je zo snel mogelijk beginnen?